Behandlingar

Laser

Laser innebär att man tillför olika frekvenser av ljus ner i kroppens vävnader. Det är en väldokumenterad metod som är risk- och smärtfri.
Det finns många olika tillstånd där Laser kan göra skillnad, exempelvis vid smärta, inflammationer, sårskador, led- sen och muskelskador.

Läs mer

Massage

Massage & stretching utföres både i friskvårds-och rehabiliteringssyfte.
Genom en förebyggande friskvårdsmassage får du även en bra överblick över din hunds muskelstatus. Vid behov ger vi dig även råd om hur själv kan underhålla din hund med enklare massagegrepp mellan eller efter våra behandlingar.
Läs mer

Simning

Simträning är en rolig, skonsam och avlastande träningsform som bygger upp hundens styrka, kondition, balans, och rörlighet. Det är ett utmärkt sätt att förebygga skada och ohälsa och en hund med god grundstyrka och kondition har dessutom bättre förutsättningar om olyckan väl är framme.

Simträning är även en utmärkt för rehabilitering av många typer av skador och besvär.
Baserat på era förutsättningar sätter vi tillsammans i hop en rehabplan. All simträning i rehabiliteringssyfte sker med instruktör och på inrådan/remiss från veterinär. Beroende på problem och individ kan även andra behandlings- & träningsmetoder ingå . I många fall kan simträning täckas av din hundförsäkring så glöm inte att ta kontakt med ditt försäkringsbolag.

Läs mer

Vibrationsträning

Vibrationsträning är ett utmärkt verktyg för rehabilitering och träning för hundar. Det är ett säkert och effektivt sätt att arbeta med avslappning, rörlighet och funktionell styrketräning. Vibrationsplattan är även ett bra alternativ för hundar som inte låter sig masseras.

Läs mer